Uz Jauno gadu noteikti gatavošu šos salātus – viesi to vienkārši dievina. Taču ikreiz, kad viņi to nogaršo, nevar saprast, kādas sastāvdaļas tajā slēpjas.
Un tas patiešām ir ļoti interesanti, jo tās ir saliktas neparastā un negaidītā kombinācijā. Salāti saucas “Maigais vakars”. Šodien parādīšu, kā tos pagatavot un pārsteigt viesus pie svētku galda.
Salāti ir vienkārši pagatavojami, produkti – pavisam parasti, it kā nekas īpašs. Bet, kā mēdz teikt, vienmēr aiziet uz urrā. Ļoti garšīgi, oriģināli un arī lēti salāti – iesaku pamēģināt.
Kā pagatavot
Nu ko, sākam gatavot. Tagad viss notiks ātri, un daudz jūsu laika vairs neaizņemšu. Aiziet!
Tātad ņemam pašu izplatītāko un ļoti lēto produktu, kas gandrīz vienmēr atrodams saimnieču ledusskapjos – krabju nūjiņas.
Sagriežam tās pavisam vienkāršā veidā – nelielos gabaliņos. Ne gluži ļoti sīki, bet arī ne pārāk lielus. Salātiem jābūt maigas konsistences, tāpēc arī visu sastāvdaļu gabaliņiem jābūt nelieliem.
Tālāk seko nākamā visiem labi zināmā un pavisam lētā sastāvdaļa – parastie rīsi. Var izmantot gan garenos, gan apaļos – kādi labāk patīk. Tos iepriekš novārām līdz pilnai gatavībai.
Pēc tam nāk produkts, bez kura Jaunajā gadā noteikti neviens neiztiek. Tas ir sastopams daudzos salātos, un galvenais – Olivjē taču tāpat gatavosiet. Tāpēc vārītas olas noteikti būs pieprasītas. Tātad – vienkārši novārām tās ar rezervi.
Olas sagriežam tāpat kā krabju nūjiņas.
Kas vēl? Sastāvdaļa, ko arī bieži izmanto salātos – kukurūza. Parasta konservētā kukurūza bundžiņā, vēlams saldā.
Un tagad pienāk tas brīdis, kas padara mūsu šodienas salātus tik neparastus un apburošus. Tas ir apelsīns. Jā, draugi, parasts apelsīns. Un to no salātiem noteikti nevajag izņemt.
Lasi vēl: Es baroju istabas ziedus ar 5 līdzekļiem no virtuves: ziemā zied kā maijā
Ja pagatavosiet, sapratīsiet, ka man bija taisnība. Lai gan arī bez apelsīna šie salāti sanāk garšīgi, ar to tie kļūst par pavisam īpašu ēdienu – ticiet man.
Apelsīnu nomizojam un rūpīgi izņemam visas sēkliņas un baltās, cietās plēvītes. Pēc tam vienkārši sagriežam kubiņos.
Pēc tam izkāšam caur nelielu sietiņu un viegli piespiežam, lai noņemtu lieko mitrumu. Ļoti nedaudz. Sulu var vienkārši izdzert – tā taču ir dabiska un ļoti garšīga.
Gandrīz viss jau sagatavots. Atlicis vienīgais sastāvdaļas elements, sāls, pipari un mērce. Un tieši tas tagad mūsu salātiem pietrūkst – zaļie lociņi. Un lai neviens nešaubās – lociņa ar apelsīnu sader lieliski.
Lociņu sagriežam kā vienmēr.
Viss! Saliekam visu vienā bļodā, pievienojam majonēzi, sāli, piparus un samaisām.
Starp citu, salātus var sajaukt ar mērci uzreiz, nav jāgaida servēšana noteiktā brīdī – tie neiztecēs.
Nu tagad viss pilnīgi gatavs! Izdalām salātus pa porciju glāzītēm vai pārceļam tos vienā lielā, skaistā salātu traukā, piemēram, kā vecmāmiņas kristāls. Tie izskatās ļoti apetīti rosinoši un svinīgi neatkarīgi no pasniegšanas veida.
Nu ko, draugi, mēģināsiet pagatavot? Ceru, ka es jūs ieinteresēju ar šo vienkāršo, bet ļoti neparasto recepti. Zemāk atstāju sastāvdaļu sarakstu ar proporcijām.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Krabju nūjiņas – 250 g
Rīsi – 100 g (svars sausā veidā)
Olas – 3 gab.
Apelsīns – 1 gab.
Zaļie lociņi – 70 g
Kukurūza – 140 g
Sāls, pipari – pēc garšas
Majonēze – pēc garšas
Lasi vēl: 2026. gads — Uguns Zirga gads: raksturojums, kam baidīties un kam gaidīt veiksmi
Lai jums arī labi garšo!


















